E fa'afefea ona fa'atumauina ta'avale bulldozer?

O leala ta'avaleo se tasi o fusi e fa uili o le crawler-ituaiga masini faufale chassis.O lana galuega autu o le lagolagoina o le mamafa o le excavator ma le bulldozer, ina ia alu le ala i luga o uili.Ma matou te iloa uma lava mo soʻo se masini masini, e manaʻomia le tausiga, faʻafefea la ona faʻatumauina le taʻavale bulldozer?

O loʻo faʻapipiʻiina le uila i lalo o le faʻavaa uili e lagolago ai le mamafa o le masini ma tufatufa atu le mamafa i luga o leseevae ta'avale.I le taimi lava e tasi, e faʻalagolago foʻi le taʻavale bulldozer i luga o lona laumei e faʻapipiʻi ai le filifili filifili e puipuia ai le ala mai le see i tua (derailment), faʻamautinoa o loʻo gaioi le masini i le itu o le ala, faʻatasi ai ma le taʻavale laiti ma le umi o le ola pe a. galue i le palapala ma le vai.

Afai e te manaʻo e faʻatumauina le taʻavale bulldozer, e tatau ona e taumafai e aloese mai le faʻaofuina o taʻavale i vai palapala mo se taimi umi i le taimi o le galuega.A maeʻa le galuega i aso uma, e tatau ona e lagolagoina le taʻavale unilateral, ma faʻaulu le afi savali e aveese ai le palapala, iliili, ma isi mea i luga o le crawler.Lafo ese otaota.Afai o loʻo i ai se pu e faʻatumu ai le suauʻu mo le faʻafefe, o le suauʻu faʻaopoopo i ituaiga eseese o taʻavale e ese, o lea aua le faʻaopoopoina faʻafuaseʻi.

I le fausiaina o le taumalulu, e tatau ona faʻamamago taʻavale o le bulldozer, aua o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faʻafefe i le va o le uili pito i fafo o le uila ma le faʻamau.Afai e iai le vai, o le a maua ai le aisa i le po.A siitia le eli i le aso e sosoo ai, o le a faʻafesoʻotaʻi le faʻamaufaʻailoga ma le aisa.Lisi le suauu ona o masasi.O le faʻaleagaina o taʻavale o le a mafua ai le tele o faʻaletonu, e pei o le savali faʻasese, savali vaivai ma isi.

O le faia o se galuega lelei i le tausiga o le bulldozer roller e mafai ona faʻalauteleina lona soifua tautua i se tulaga patino, lea e taua tele ma e mafai ona faʻamautinoa e mafai ona sili atu le faʻaogaina o le taʻavale bulldozer.


Taimi meli: Me-16-2022